برخی از افراد بر این باورند که قرمزی چشم همیشه نشانگر یک بیماری چشمی می باشد در حالیکه ممکن است قرمزی چشم بر اثر کار سنگین ، خستگی ، سرماخوردگی ، گریه کردن یا بیدار شدن از خواب طولانی مدت باشد. اما چه زمانی این عارضه نگران کننده بوده و نیاز به درمان دارد ؟ در ادامه این مقاله دکتر آراز محمدزاده اطلاعاتی را در رابطه با این عارضه بیان نموده اند که مطالعه آن خالی از لطف نبوده و مطمئنن برای شما مفید می باشد.

قرمزی چشم

خون ریزی زیر ملتحمه

غالبا این خون ریزی برای افراد مسن تر و افرادی که دچار خشکی چشم و فشار خون بالا هستند اتفاق می افتد. در این حالت با عطسه یا سرفه کردن ، زور زدن یا عصبانی شدن قرمزی چشم پدید می آید و علائمی همچون سوزش ، احساس جسم خارجی و،درد را به همراه دارد. در این حالت خونریزی کمی بیشتر شده و پس از چند روز به تدریج از شدت آن کاسته شده و از بین می رود. چنانچه این حالت به دفعات تکرار شد بیمار باید از نظر اختلالات خون ریزی دهنده ، دیابت قندی و فشار خون بالا مورد بررسی قرار بگیرد.

عفونت چشم ( کنژکتیویت )

یکی از بارز ترین علائم عفونت چشم ، قرمزی چشم می باشد. کنژکتیویت علاوه بر قرمزی علائم دیگری همچون ترشحات چرکی ، چسبندگی پلک ها ، اشک ریزش و سوزش چشم نیز در پی خواهد داشت. تب ، گلو درد و علائم سرماخوردگی نیز از دیگر علائم این عارضه هستند. برای درمان این عارضه معمولا قطره یا پماد آنتی بیوتیک تجویز می شود. . لازم به ذکر است درمان عفونت چشم نیازمند زمان بوده و نباید انتظار داشت که بلافاصله پس از استفاده از پماد بهبودی حاصل شود.

قرمزی چشم

حساسیت و آلرژی های چشم

در آلرژی های چشمی معمولا علاوه بر قرمزی چشم ، خارش و اشک ریزش نیز وجود دارد. این حالت گذرا بوده و ممکن است بدون نیاز به انجام اقدامات درمانی ، خود به خود بهبود یابد. البته در برخی موارد برای درمان این عارضه قطره تجویز شده و به بیمار توصیه می شود تا از کمپرس یخ استفاده نماید.

از دیگر عواملی که می توانند موجب قرمزی چشم شوند عبارتند از :

  1. وجود اجسام خارجی سطح چشم
  2. خشکی چشم
  3. مشکلات سطحی کره چشم
  4. التهاب های داخل کره چشم