شب کوری چیست؟
زمانی که رنگدانه های شبکیه چشم که مسئول دید در نور کم می باشند دچار التهاب شوند ، فرد در معرض بیماری شب کوری قرار خواهد گرفت.
توجه داشته باشید که شب کوری بدین معنا نیست که فرد شب ها توانایی دیدن نداشته باشد ، بلکه این بیماری سبب اختلال میدان بینایی در شب یا در نور ضعیف می شود.
دلایل ابتلا به شب کوری :
شب کوری غالبا ناشی از ژنتیک و وراثت می باشد ؛، البته در موارد معدودی ، جهش ژنتیک نیز می تواند منجر به بروز این بیماری گردد.
لازم به ذکر است که اختلال در دید در شب به تنهایی ، یک بیماری نبوده و اغلب نشانه ای از سایر اختلالات بینایی می باشد ؛ به عنوان مثال در پاره ای از موارد ، اختلال بینایی در شب یا در فضاهایی با نور ضعیف می تواند به دنبال نزدیک بینی شدید اتفاق بیفتد.
علاوه بر نزدیک بینی ، موارد دیگری نیز وجود دارند که احتمال ابتلا به شب کوری را افزایش می دهند که عبارتند از :
- قوز قرنیه
- دیابت
- آب سیاه
- آب مروارید
- کمبود ویتامین A
درمان شب کوری :
اکثریت پزشکان متفق القول بر این باروند که بیماری شب کوری در دسته بیماری هایی قرار دارد که درمان ندارند ، اما برخی از محققین حوزه پزشکی همواره در تلاش در راستای یافتن راهی موثر برای درمان این بیماری می باشند.
یکی از روش هایی که در حال حاضر محققان داخل و خارج کشور در حال آنالیز و بررسی آن هستند ، ژن درمانی و استفاده از سلول های بنیادین می باشد.
اگرچه تاکنون راهکاری موثر جهت درمان قطعی بیماری شب کوری ، معرفی نشده است ؛ اما به افراد مبتلا به این بیماری توصیه می شود به منظور جلوگیری از پیشرفت آن ، مواد غذایی حاوی ویتامین A و E ؛ نظیر سبزیجات و میوه های تازه و همچنین غذاهای دریایی را در برنامه غذایی خود بگنجانند.